Työpaikkani henkilökunnalla on hieno perinne, nimittäin joka perjantai on tarjolla työtovereiden tekemiä leivonnaisia. Leivontavuoron saa varata kuka tahansa itselleen. Sitten kaikki, jotka ovat "kerhossa" mukana, voivat tulla joka perjantai maistamaan toisten tekemiä herkkuja. Kvartterin päätteeksi saa äänestää oman suosikkinsa. Eniten ääniä saanut palkitaan upealla kiertopalkinto-kaulimella!
Onnistuin varaamaan itselleni vuoron jo nyt, ja sattumalta se osui syntymäpäiväkseni. Minun lisäkseni samana päivänä juhlii syntymäpäiväänsä myös eräs kollega. Siitä inspiroituneena tein meille syntymäpäiväkakun. Mansikkaa ja kinuskii, nam!
Kakun päälle kirjoitin kryptisen numeron, joka ilmensi minun ja kollegani yhteenlaskettua ikää. Tämä oli pieni "arvoitus" ja herätti paljon keskustelua... Kakku teki kauppansa ja reseptiäkin kyseltiin. Olkaatte hyvät :-)!
Sokerikakkupohja (perinteinen, 4 munaa)
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Täytä se irtopohjavuokaan. Kostuta pohjat maidolla, johon on sekoitettu hieman vaniljasokeria.
Ensimmäiseen väliin:
1 purkki Lemon curd -tahnaa
Levitä tahna pohjan päälle
Mansikkamousse
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
200 g Philadelphia -tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g mansikoita
6 liivatelehteä
Vatkaa kerma vahdoksi. Soseuta mansikat. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja paseeratut hillat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto joukkoon.
(Lähde: Ewelyn's cakeheaven)
Toiseen väliin:
Valkosuklaatäyte
1 purkki (2,5 dl) Flora Vispiä
100 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
130 g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kerman joukkoon vaniljarahkavalmiste ja sulatettu suklaa.
(Lähde:www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/)
Laita täytetty kakku jääkaappiin hyytymään vähintään yhdeksi yöksi. Minä täytin kakun keskiviikkoiltana, koristelin torstai-iltana ja tarjoilin perjantaiaamuna.
Kinuskikuorrute
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
Keitä aineksia n 25 min, kunnes vesilasiin tiputettu pisara kinuskia ei hajoa, vaan pysyy kiinteänä.
Irrota irtopohjavuoka ja kaada kinuski kakun päälle.
Pursotukset ja koristeet
3 purkkia Flora Vispiä ja 1,5 rkl vaniljakreemijauhetta/purkki
Tähtitylla (Städter 14mm) ja "reunaraitatylla" (Städter 22mm)
Pinkkiä pastaväriä numeropursotukseen
Sydän-nomparelleja, itse tehtyjä marsipaanikukkasia
Kommentit