Ostin kirjakaupan alennusmyynnistä viidellä eurolla tällaisen ihanuuden:

Kirja (Makeat ja suolaiset muffinit) sisältää toinen toistaan ihanampia ohjeita. Miltäs kuulostaa esim:  Kauraiset kirsikkamuffint, Pistaasipähkinämuffinit vaniljalla maustettuina, Unikonsiemenmuffinit sitruunakuorrutteella...

Pakko oli kokeilla tänään omenamuffineja vaikka onkin Runebergin päivä...

Omenamuffinit kanelilla maustettuina

2 isoa omenaa

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

ripaus suolaa

1 kananmuna

1,25 dl sokeria

0,75 dl öljyä

2 dl piimää

1,25 dl omenamehua

kookoshiutaleita pinnalle

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai pane niihin paperivuoat.

2. Kuori omenat, halkaise ne neljään osaan, poista siemenkota ja kuutioi. Sekoita jauhot, omenat, kaneli, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.

3. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon 1 dl sokeria, öljy, piimä ja omenamehu. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikinakaapimella mahdollisimman vähän.

4. Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Ripottele halutessasi pinnalle kookoshiutaleita. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

5. Ota muffinit uunista, ripottele niiden pinnalle loput sokerista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Nosta muffinit syvennyksistä ja siirrä ritilälle jäähtymään.