Saatuaan tietää toisesta perheenlisäyksestämme, eräs ystäväni ja kolmen lapsen äiti antoi minulle neuvon: vaikka mikä olisi, pidä kiinni että saat omaa aikaa edes teekupillisen verran päivässä.

Se on ollut hyvä neuvo.

Rauhallinen teehetki on ihan eri asia kuin kiireessä hörpitty kahvi. Voi kahviakin tietysti rauhassakin juoda, mutta jotenkin tee ja hösyäminen eivät vain sovi ollenkaan yhteen ainakaan minulla.

Teehetki ikään kuin pakottaa istumaan hetken ja rauhoittumaan. Teehetken aikana asiat eivät voi olla ihan hullusti, ajatus ikään kuin lepää ja mieli avautuu. Voipa joskus tulla mieleen joku hyvä ideakin, mutta se ei ole se pääasia.

Juon kyllä enemmän kahvia kuin teetä, mutta olen yrittänyt ylläpitää tuota tapaa. Usein se sopiva hetki on vasta illalla, mutta toimii silloinkin. Kotiäitihän on töissä 24h.

Ja nythän minulla on pakastin täynnä erilaisia muffinsseja teen kaveriksi!

Tässä kuvassa toistaiseksi yksi parhaiten onnistuneita muffinssejani: Mantelimuffinit kermaviilistä, nam.  Sopii täydellisesti iltateen seuraksi!

4 dl vehnäjauhoja

1,25 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

ripaus suolaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,75 dl öljyä

3 dl kermaviiliä

noin 36 mantelilastua

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai pane niihin paperivuoat

2. Sekoita jauhot, manteli, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Lisää munien joukkoon sokeri, vaniljasokeri, öljy ja kermaviili.

3. Kaada kananmunaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita haarukkavatkaimella tai taikinakaapimella mahdollisimman vähän. Annostele taikina muffinipellin syvennyksiin. Jätä hieman kohoamistilaa. Pane jokaisen muffinin päälle kolme mantelilastua ja paina niitä kevyesti taikinaan.

4. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muffinit uunista ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Nosta muffinit syvennyksistä ja siirrä ritilälle jäähtymään.

(resepti: Makeat ja suolaiset muffinit, Otava, s. 25)