Hannele oli kuvannut kauniita tulppaanejaan, joita kevätaurinko ihanasti valaisi. Siitä inspiroituneena julkaisen nyt taannoisella pohjoisen reissullani nappaamani kuvan, jossa myös aurinko mahtavasti valaisee suorastaan arkisia kohteita:

Tämä on teille, joita surettaa, että ette pääse ulos nauttimaan kauniista kevätpäivistä ja auringonsäteistä. Sisälläkin voi nähdä valon ja nauttia siitä. Aurinko paistaa myös ikkunan läpi ja saa kaiken näyttämään erilaiselta, kirkkaalta, puhtaalta ja iloiselta. Sen voi nähdä kyllä, jos vain haluaa, niin tulppaaneissa kuin tiskipöydässäkin.

Kotiäitinä minulla on nyt se tilanne, että pääsen useinkin ulos jopa päivällä. Mutta, molemmilla kerroilla ollessani raskaana olen ollut keväällä viikkotolkulla ulkonaliikkumiskiellossa siitepölyallergian takia. Siis juuri ne ihanimmat kevätpäivät, jolloin tuntuu, että  ihan kaikki muut  ovat ulkona nauttimassa lämmöstä ja auringosta. En voinut edes käyttää koiraa pihalla tai hakea lehteä postilaatikosta.

Mutta muistan, kuinka otin päikkärit sängyllä ja annoin auringon lämmittää ikkunan läpi kasvojani. Muistan, miten mukavaa oli, kun ei tarvinnut sytyttää valoja. Muistan, miten koti näytti kivemmalta ja sisustelin sitä mieleisekseni. Ajattelin, että miksi en nauttisi siitä vähästäkin, mitä saan, sen sijaan että murehtisin siitä paljosta, josta jään paitsi? Ja siitä selvittiin.

Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle, olit sitten sisällä tai ulkona!