En ole oikeastaan koskaan kunnolla paneutunut täytekakun tekemiseen. Nyt oli sen aika.

Ensiksi piti valita resepti. Luotan Kinuskikissaan kun on tarkoitus tehdä jotain, mitä en ole aiemmin tehnyt. Ohjeet ovat selkeitä ja kuvitettuja ja kaikki, mitä olen hänen ohjeidensa mukaan tehnyt, on onnistunut. Reseptin valinnassa konsultoin taloudessamme vierailevia karppaajia, sillä he aikovat viettää hiilaripäivänsä meillä ja ansaitsevat juuri sitä, mitä eniten tekee mieli.

Pääsiäiskukon suklaakakku. Siinä se on. www.kinuskikissa.fi/paasiaiskukon-suklaakakku/

Pohja jännitti minua ehkä eniten, sillä jos se on huono, ei koko kakusta tule yhtään mitään. Se onnistui kuitenkin erinomaisesti, oli tosin joutua parempiin suihin iltalenkkini aikana, kun karjalankarhukoira Hulta oli päässyt livahtamaan keittiöön valvomatta...

 

Leikkaaminen, kostuttaminen ja täyttäminen sujuivat hyvin äitini toimiessa assistenttina ja antaessa neuvoja ja vinkkejä. Vaahtokarkkimassan värjäämisen, kaulitsemisen ja kakun päälle asettamisen tein kuitenkin aivan itse. Kuorrutteen laittaminen kakun päälle oli kaikkein vaikeinta, eikä se ihan täydellisesti onnistunutkaan. Jos jollain lukijalla on jokin pettämätön vinkki tähän hommaan, otan sen mielelläni vastaan seuraavaa kertaa ajatellen!

 

Munien koristelun ulkoistin mummolle ja Seelalle. Hauskaa oli ja valmista tuli!

 

Samaan aikaan toisaalla... Candy meltsillä ruohokuvioita.

 

Koristeltu luomus, versio 1:

 

Vähemmän on kuitenkin enemmän ja äitini sanoin: "Symmetrinen koristelu vaan näyttää paremmalta". Tässä siis versio 2, joka jäi lopulliseksi:

 

Ja sitten osaksi kahvipöytää odottelemaan vieraita ja syöjiä. Kuuden tunnin puurtaminen kannatti, lopputulos oli mitä herkullisin! Mutta ennen kaikkea nautin koko prosessista. Kakuntekeminen on näpräystä minun makuuni!