Julkaisin alla olevan postaukseni jo aiemmin 11.3.2011 otsikolla Geishaa neljäksi vuodeksi, tietämättä että  lähes tismalleen samoihin aikoihin Japanissa järisi ja tulvi, ja monen ihmisen elämä muuttui dramaattisella tavalla. Kunnioituksesta japanilaisia kohtaan otin juttuni pois julkaisusta, koska katsoin että ei ollut sovelias hetki viitata kepeästi japanilaiseen kulttuuriin.

Nyt julkaisen sen uudestaan, koska pahin on jo (toivottavasti) ohi ja suomalaiset tuttavanikin jo palaavat sinne jatkamaan elämäänsä.

Elämä jatkuu niin meillä kuin Japanissa!

----------------------

Geisha on yksi lempisuklaistani. Suu täynnä suklaanougata elämä näyttää hetken - no, vähän vaaleanpunaisemmalta.

Tilasin tytöilleni Meandi:lta aivan ihanat geishamekot. Niitä katsellaankin nyt sitten seuraavat 4 kesää, sillä ainakin myyjän mukaan koot ovat sellaisia, että tyttöset voivat käyttää niitä tänä ja ensi kesänä. Sen jälkeen nuorempi periikin jo vanhemman mekon ja käyttää sitä jälleen kaksi vuotta.

Kysymys kuuluu: vähentääköhän vai lisääköhän tämä Geisha-suklaan kulutustamme?

(Kuvassa näkyvä suklaalevy on sitten hankittu vain kuvausrekvisiitaksi...)

----------------

EDIT 14.3.2011:

Yllä oleva kirjoitukseni osui ajallisesti yhteen Japanin maanjäristys ja tsunami -katastrofin kanssa.  Aiheellisesti kirjoitus viittaa löyhästi japanilaiseen kulttuuriin, mikä on puhdas sattuma. Tajusin vasta, kun julkaisusta oli jo aikaa (ja sitä oli jo kovasti luettu), että nyt ei ollut paras hetki julkaista kepeitä japanilaishenkisiä kirjoituksia. Sanottakoon tässä kuitenkin, että olen syvästi järkyttynyt Japanin tapahtumista ja otan osaa niiden lukijoiden suruun, joita tragedia ehkä koskettaa henkilökohtaisesti.