Sokerikakkupohja
Hillamousse
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
200 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g hilloja
8 liivatelehteä
Vatkaa kerma vahdoksi. Paseeraa hillat siivilän läpi. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma, vanilja-rahkavalmiste, sokerit ja paseeratut hillat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto joukkoon.
(Oma muunnos Ewelynin mansikkamoussesta)
Valkosuklaatäyte
1 purkki (2,5 dl) Flora Vispiä
100 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
130 g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kerman joukkoon vaniljarahkavalmiste.
Lähde:www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/
Lemon curd
Pursotukset:
3 purkkia Flora Vispiä ja 1,5 rkl vaniljakreemijauhetta/purkki
Tähtitylla (Städter 14mm) ja "reunaraitatylla" (Städter 22mm)
Kuva ja kukkaset:
250 g valkoista marsipaania
pastavärejä (Wiltonin oranssi,pinkki, lehdenvihreä ja norsunluu)
sinistä tomuväriä (Rainbow Dustin Starlight Blue Moon)
************************************
Hillamousse oli todella hyvää ja sopi kuin sopikin valkosuklaamoussen kanssa hyvin yhteen! Pepin kuva on ensimmäinen marsipaanille tekemäni maalaus - maalaminen on itse asiassa mukavaa ja melko helppoa, vaikkakin aikaa vievää.
Sankari söi kakkua kaksin käsin, hän kun rakastaa kermavaahtoa! Juhlat olivat tosi lämminhenkiset ja mukavat, mistä jälleen kiitos vieraiden!
Kommentit