Vanhempi tyttäreni täytti 3 vuotta ja sitähän juhlittiin asiaankuuluvin seremonioin. Tyttö mietti kauan, haluaako prinsessa- vai Taunallekakun. Lopulta Taunalle vei tällä kertaa voiton :-)

Halusin kakkuun myös syksyn värejä ja väkersin sitä varten kasan "ruskalehtiä", mikä oli ehkä työläintä koko kakussa, ja niistä tulikin kyllä aika kauniita. Sen sijaan suuria haasteita minulla oli tällä kertaa pursotuksissa kerman koostumuksen kanssa. Se ei meinannut millään pursottua kunnolla! Lisäksi mansikkamousse ei oikein hyytynyt ja kakku "vähän" läsähti ja hajosi leikattaessa. Missäköhän mulla meni pieleen, vai onko liivatelehtien ja vispikermojen laadussa todella niin suuria eroja, että niiden vuoksi joskus onnistuu ja joskus taas ei?

Sankari oli kakkuun oikein tyytyväinen, mikä oli tietysti pääasia. Ja näyttihän se vieraillekin maistuvan!

Ihanat juhlat, kiitos kaikille vieraille

 


Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja

Kostutus: vaniljamaito

Täytteet:

Lemon curd -tahna

Mansikkamousse ja valkosuklaatäyte kuten tässä kakussa: ilonvuosi2011.vuodatus.net/blog/3008243/mansikka-kinuskikakku/

Kourrute:

pastavärillä värjätty marsipaani

Taunalle maalattu marsipaanille, leikattu ja kiinnitetty sokerikuorrutteella marsipaanin päälle

Lehdet marsipaanin ja vaahtokarkkitaikinan sekoitus, värjätty pastaväreillä, tehty silikonimuotilla. Lopuksi "töpsytetty" tomuväriä, sävy vanilja.

Pursotuksiin Flora vispiä 3 purkkia + vaniljakreemijauhetta 2 rkl/purkki