"Veikkolan kakkukerho" on ryhmä naisia, jotka samassa elämäntilanteessa ja samoilla kulmilla asustaessaan päättivät alkaa kokoontumaan vuorotellen jokaisen kotona  sillä verukkeella, että lapset saisivat leikkiä keskenään ja äidit samalla vähän maistella toistensa leipomuksia.

Aikamoinen henkireikä tästä kerhostamme meille tulikin. Vaikka emme ennestään kovin hyvin toisiamme tuntenteetkaan, on meistä päässyt samalla nivoutumaan aikamoinen ystäväporukka.

Itse olen ainoa, joka olen jo työelämässä, joten en ole päässyt enää säännöllisiin kokoontumisiin, mutta sitä vastoin yritän pitää muihin yhteyttä Facebookin kautta (jossa meillä on tietysti oma ryhmä). Ja, koitamme tavata nyt myös muiden tekosyiden varjolla, kuten pikkujoulun!

Vietimme pari viikkoa sitten pikkujoulua aivan upeassa paikassa yksityisellä kesämökillä. Minun tehtäväni oli tehdä sinne jälkiruokakakku. Pähkäilin sitä viikkotolkulla ja päädyin Kinuskikissan Syysomena -kakkuun. En käy kirjaamaan reseptiä tähän, sillä tein sen täsmälleen Kinuskikissan ohjeen mukaan kuorrutteen väriä lukuunottamatta.

Minua vähän jännitti, miten saisin onnistumaan pyöreän muodon. Se olikin yllättävän helppoa! Olennaista on, että täyte hyytyy hyvin. Kannustan lukijoitani kokeilemaan!

 

 

Kyltti oli oma ideani, halusin räätälöidä kakun juuri meille. Ja koska usein leikkimielisesti viittaamme "esikuvaamme" Täydellisiin naisiin (Desperate Housewives), tuli logostamme tietysti tyylin mukainen!

 

 

Pikkuomput muotoilin vaahtokarkkimassasta. Todella makeita, ei tarvi montaa syödä vaikkei olisikaan karppaaja!

 

 

Kakku ja koko pikkujoulut olivat erittäin onnistuneet. Mitä teimme? Emme juuri mitään, söimme saunoimme ja nukuimme "vain". Emme edes ulkoilleet. Mutta tekipä hyvää meille kaikille! Tämä on loistava kerho!

Kiitos A, M, P, S, ja T!

 

 

PS. Alla olevissa kuvissa vielä 3-vuotiaamme taidonnäyte samoista elementeistä, jämäpaloista, höystettynä vadelmilla. No, mummokin vähän auttoi...  Hyvää oli tämäkin