Greyn anatomian tämän viikkoisen jakson nimi oli Vieterisydän. Alkuperäiskielellä se kuului Heart in a box, mikä mielestäni kuvasi paremmin sitä, mistä todella oli kyse.

Jaksossa Christina sai tehtäväkseen valvoa luovuttajalta irroitettuun sydämeen, jonka alkuperäinen vastaanottaja sitten menehtyikin ja sydämelle alettiin etsiä uutta saajaa. Sydän sykki läpinäkyvässä boxissa hyvin näyttävästi. Aluksi Christina väheksyi tehtävää - eihän kyseessä ollut mikään oikea potilas, elin vain. Hän alkoi kirjoittaa monisivuista toivelistaansa niistä leikkauksista, joihin haluaisi osallistua kehittyäkseen kirurgin urallaan.

Valvominen sydämen vierellä kuitenkin herätti Christinan miettimään tarkemmin, mikä on todella tärkeää. Toivelista lyheni huomattavasti.

Sydän on suhteellisen pieni elin, mutta ilman sitä elämä ei ole mahdollista. Jos sydämensä menettää jollekin, niin se on sitten menoa. "Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä, vain sydämellään näkee hyvin", sanoi kettukin kirjassa Pikkuprinssi.

Jos sinun vieressäsi sykkisi sydän boxissa, miltä sinun kauppalistasi tai to do -listasi näyttäisi? Jos keskityt vain olennaiseen, mikä se olisi? Minulla kävisi varmaan kutakuinkin näin:

Viikonlopun to do lista:

  • käy kaupassa Citymarketissa lähikaupassa
  • pese 10 2 koneellista pyykkiä
  • A:n synttärit
  • jouluhössötykset: siivousta, ostoksia, paketointia jne
  • Vivamon jouluvaellus
  • Puuhailua Oleskelua perheen kanssa

Hyvää  ja olennaiseen keskittyvää viikonloppua lukijoille!

(Edellisen kerran inspiroiduin Greyn anatomiasta täällä)