Muffinssirintamalla tapahtuu koko ajan. Olen varsinaisen leivonnaisen ja sen eri variaatioiden lisäksi alkanut paneutua kuorrutuksiin ja koristeluihin. Olen tosi innostunut aiheesta! Jopa siinä määrin, että olen ilmoittautunut Royal Icing -pursotuskurssille! Kukapa olisi uskonut minusta sellaista (vähiten minä itse!), mutta näin vain on käynyt.

Viime viikolla kokeilin kauan mielessäni olleet Kinuskikissan mansikkamuffinssit. Kuten kuvasta näkyy, pursotus ei aivan onnistunut, mutta minulta puuttuikin yksi Kinuskikissan reseptin ainesosa, vaniljakreemijauhe. Maku oli kuitenkin todella erinomainen, ainakin perheraatimme jäsenten mielestä, joista toinen kiitteli erityisesti muffinssia ja toinen pyysi lisää pursotusta...

 

Viikonloppuna tein kirjasta Makeat ja suolaiset muffinit (Otava) appelsiinimuffinit suklaarakeiden kera. Kokeillin kaakao-tomusokerikuorrutusta osaan  niistä. Näistä tuli todella maukkaita myös.

 

Viimeisin kokeiluni, Kinuskikissan sitruuna-inkiväärimuffinssit, ei sisällä kuorrutusta mutta lopputuloksesta tuli mielestäni varsin kaunis, ei ihan yhtä kaunis kuin Kinuskikissalla mutta melkein. Täytteenä Lemon Curdia ja päällimmäisenä itse "askartelemani" appelsiinikoriste. Maku kerrassaan mainio, etenkin jos pitää sitruunasta kuten allekirjoittanut!