Vanhempainvapaani lähestyy loppuaan, enkä ole heti sen loputtua menossa töihin.

Sehän tarkoittaa, kuten suurimmalla osalla vastaavassa tilanteessa olevilla, että perheemme talous täytyy suunnitella tavallista huolellisemmin seuraavat kuukaudet.

Asiaa voi lähestyä kahdesta näkökulmasta: joko a) mietitään missä voidaan säästää tai b) koetetaan haalia jostain lisätuloja. 

Otetaan ensin kohta a. Sillä aikaa kun mieheni syventyy hiomaan budjettiexceliänsä, johon on nyt tarkasti merkitty aivan kaikki, minä surffaan netissä ja koetan miettiä mistä vielä voisimme hiukan nipistää. En ostele vaatteita itselleni, kummallakaan meistä ei ole kuntosalijäsenyyttä, lehtitilaukset ja kirjakerhot on jo peruttu, kestovaipat on jo käytössä, emme käy juuri koskaan ulkona syömässä tai huvittelemassa. Elämme mielestäni melko kohtuullista, keskiluokkaista elämää.

Onneksi löydän sattumoisin mainion sivuston  www.saasto.fi ja huomaan, että kyllähän meilläkin on vielä paljon mahdollisuuksia. Sillä mahdollisuutena tämä on nähtävä, eikö niin!

Jääkaapin oveen päätyy seuraava lista noin alkajaisiksi. Saa nauraa(kin)! Kyllä miestäkin nauratti. Onhan siinä pari aika hilpeää kohtaa...

 Edullisella ja terveellisellä porkkanalla tuli heti jatkettua makaronilaatikkoa, jonka paistoin sämpylöiden jälkilämmössä. Kun suunnittelin viikon ruoat periaatteella "otetaan mitä kaapista löytyy", tuli kauppalistasta tosi lyhyt: maitoa ja rypsiöljyä. Hei tämähän toimii!

 Olisiko lukijoillani toteuttamiskelpoisia säästövinkkejä?