Oijoi mikä tauko viimeisen kirjoitukseni jälkeen! Tiedän että jotkut ovat ihmetelleet, ehkä joku jopa vähän kaivannutkin... En selittele, mutta joskus jopa taukokin on paikallaan osana prosessia. Missään nimessä ei ollut aikomus lopettaa ja jättää teitä, lukijani!

Nyt, ollessani viruksen kourissa ja sairauslomalla, palaan näppäimistön ääreen.

Arkemme on tällä hetkellä varsin hektistä eikä töiden ja kotielämän pyörityksessä hirveästi jää aikaa millekään "omalle ajalle" tai "harrastuksille" pakollisia huoltotoimenpiteitä lukuunottamatta. Näitä huoltotoimenpiteitä ovat mm. saunominen, kävelylenkki silloin tällöin, kampaajalla käynti. Mitään säännöllisiä harrastuksia en tällä hetkellä edes haluaisi. Haluan olla perheeni kanssa niin paljon kuin pystyn ja jaksan. Ja kun tuo aika rajoittuu päivittäin ajalle 6.30- 7.45 ja 17-19, niin voitte kuvitella sen olevan melko intensiivistä!

Saikulle jääminen ei tietenkään ole mukavaa. Mutta ajattelen siitäkin pragmaattisesti, että parempi ottaa tiivis paketti teholepäilyä kuin olla pitkään puolikuntoinen ja yrittää selviytyä muutenkin fyysisesti rankasta arjesta.

Ajattelen sairastumisestani toisaalta myös vähän henkevämmin: se on kehoni käsky minulle hellittää hetkeksi. Kun ei jaksa tehdä muuta kuin maata sohvalla kahdet villasukat jalassa, voi olla että turhautumisen lisäksi tulee ajateltua ajatuksia joita ei muuten olisi ehtinyt ajatella.

Kuten:

1) Voi huomata, että marraskuussakin aurinko paistaa. Ja sen lämpö tuntuu likaisenkin ikkunan läpi. Ja sen valo näkyy vaikka silmät laittaisi kiinni.

2) Voi tulla löytäneeksi musiikkia, jota ei aikaisemmin ole kuullut. Minä löysin sattumalta yhden Facebook-kaverini seinältä Brad Mehldaun. Taitavaa ja tyylikästä jazz-henkistä pianomusiikkia, jossa kuitenkin pääasiana improvisaatio ja tarina, ei niinkään brassailu taitavalla tekniikalla. Minä tykkään kovasti! Olisipa kiva saada joulupukilta hänen levy! Tai päästä joskus kuulemaan livenä esim, hmm,  Barcelonaan... (vink vink  )

Mehldau paitsi säveltää ja soittaa, myös kirjoittaa. Hänen nettisivunsa ovat aika kivat. Mm. tältä sivulta voi kuunnella maistiaisia yhdeltä melko tuoreelta albumiltaan:

www.bradmehldau.com/music/highway_rider/index.html#

Ensimmäinen kuuntelemani kappale oli kuitenkin tämä, ja se teki minuun vaikutuksen. Goodbye Storyteller:

http://www.youtube.com/watch?v=Jp5LtxacrJ0&feature=share

3) Lukea lehtiä jotka ovat lojuneet jo aikaa yöpöydällä - ja sitten laittaa ne pois. Tehdä lempeästi samoin muutamalle muullekin jo aikansa eläneelle ajatukselle tai tottumukselle ja antaa tilaa uusille!

Luulen että tärkeintä saikulla ollessa on kuitenkin nauraminen ja nukkuminen. Katsoa netistä Modern Family ja Vedetään hatusta ja ottaa sitten päikkärit. Ihan rauhassa.