Viime sunnuntain Naistenkympin jälkeen, nyt alkoi uusi kausi ja uudet tavoitteet.

Naisten kymppi meni kävellen hyvässä seurassa ja tapahtuman tunnelmasta ja säästä nautiskellessa. Seuraavaksi voisin kuitenkin juosta kympin.

Luotettu lähteeni Kirsi Valastin Naisen juoksukirja on hävinnyt jonnekin. Sellaista nyt tapahtuu lapsiperheessä, siinä ei ole mitään omituista, mutta nyt minulla ei siis ole käsillä Kirsin valmiiksi suunnittelemia ohjelmia.

Kotimme kätköistä sen sijaan olen löytänyt vanhan, työnantajalta aikoinaan saadun Suunnon sykemittarini. Se, että jotain tosiaan löytyy ja patterivaihdon jälkeen mittari myös toimii, on aika erikoista nykyään Ostin siihen jopa Foot padin, jolla voin seurata matkaa ja vauhtia.

Nyt olen käyttänyt tätä uutta treenikaveriani kaksi kertaa ja saanut seuraavaa infoa: tasavauhtinen normilenkkini 30-40 min on n. 5 km pitkä ja vauhtini siinä 8-10 km/h luokkaa. Sykkeeni on n. 130. Tämä ei siis tunnu mitenkään rasittavalta, vaan sitä jaksaisi oikeastaan kauemminkin. Muistaakseni aerobinen kynnykseni on siinä 135 pinnassa ja maksimisykkeeni lienee n. 180. Nämä olisi tietenkin syytä testata kunnolla, jos niiden varaan aikoo rakentaa, katsotaan josko myöhemmin. Ajattelin, että voisin jopa käydä kuntotesteissä, kunhan imetys on ohi.

Tavoitteekseni juoksun saralla asetan 10 km syksyllä Espoon rantakymppi -tapahtumassa. Tarkoitus olisi juosta hyvällä mielellä alle tunnin aika, mikäli kesällä on mahdollisuus treenata. Jos treeni jää syystä tai toisesta vähemmälle, sitten läpijuoksukin on ihan hyvä!

Kunnes löydän Valastin oppaan, ajattelin tehdä viikottain seuraavat harjoitukset. Sykerajat perustuvat tuntemuksiini tällä hetkellä.

  • 1) Tasavauhtinen peruslenkki 30-40 min, syke n.120-140
  • 2) Joka toinen viikko: kuten 1, mutta eri reitti
  • Joka toinen viikko:  Vauhtikestävyysharjoitus (täytyy vielä miettiä minkälainen se voisi olla, ja selata Arskalta lainaamiani Juoksija -lehtiä. Myös lukijoiden vinkit otetaan ilolla vastaan! )
  • 3) Vähitellen pitenevä hidas juoksulenkki, siten että aluksi pituus 45 min, sitten 50 min, sitten 55 min jne. Syke n. 100-120
  • Lisäksi: Yksi lihaskuntoharjoitus ja pilatesliikkeitä 1-2 krt/viikossa
  • Välipäivinä mahdollisesti myös: kävelylenkkejä, uintia, zumbaa (joka on meidän kylillä siirtynyt kesäksi ulkotiloihin, hauskaa!)